Преглеждания: 3776 Споделете

Съвет на жените бежанки в България

Съвет на жените бежанки в България
Съвет на жените бежанки в България 0 05 0

Средно от 0 гласувания

Вашия рейтинг

Лице за контакт
Светлана Тодорова (+)

ул. , 1000 София, София, България

0878 136231
0876 766588

Ние имаме силата да забравим миналото. Ние имаме силата да променим бъдещето. Вие можете да ни помогнете да го направим.

Вид:
Сдружение
Категории:
Основна информация

Ръчно декорирани чинийки, шишета, буркани, плетива и други сувенири са подаръците, изработени при групова работа с жени-бежанки, които можете да получите срещу Вашето дарение в подкрепа на дейността ни. Със събраните средства ще подпомогнем деца от бежански семейства на възраст от 0 до 4 години, осигурявайки им ежедневно необходими хигиенни продукти, адаптирани млека, аксесоари за хранене и други специфични бебешки и детски принадлежности.

-----

От самото си създаване СЖББ работи за подпомагането на интеграцията и адаптацията новопризнатите бежанци и търсещите закрила в българското общество.

Ние подкрепяме правото на избор на всеки човек в осигуряването на по-добро бъдеще за себе си и своето семейство независимо от пол, раса, националност, религиозна или етническа принадлежност.

Главните цели на огранизацията са:

  • да подпомага усилията на бежанци и търсещи закрила в търсенето на възможности, живот и интеграция в България;
  • да създава по-добра среда за спазване правата на бежанците и справедливо отношение независимо от раса, социална принадлежност, религия, пол и националност;
  • да повишава информираността на широката общественост по темите за бежанци и мигранти и да насърчава толерантност и разбиране.

Основни направления в дейността: 

Социална медиация и консултативна дейност. Екип от социални медиатори предоставя социални услуги и консултации по въпроси, съпътстващи процеса на интеграция и адаптация на бежанци, получили международна закрила, настанени на самостоятелни външни адреси в град София, както и на търсещите закрила лица, пребиваващи в районно-приемателните центрове на Държавната агенция за бежанците в столицата. Услугите са индивидуални, съобразени с всеки отделен казус, като могат да включват: предоставяне на информация, социално консултиране, превод, придружаване до медициснки заведения, покриване на медицинско здравни разходи и др.

 Хуманитарна дейност. Бежанците и търсещите закрила получават хуманитарна помощ чрез екипа на СЖББ под формата на материални дарения (дрехи, храна, битова и кухненска посуда, основни хигиенни артикули и др.). Подкрепата е съобразена с индивидуалните нужди. Хуманитарната дейност на СЖББ е възможна благодарение на щедростта на индивидуални и корпоративни дарители и чрез организирането на дарителски кампани.

Застъпничество и лобиране. СЖББ работи за привличане и участие на българските граждани и институции в процеса на адаптация и интеграция на бежанците и търсещите закрила, повишаване информираността на обществото по въпросите, свързани с бежанската тематика, изграждане на интернационален и мултикултурен мост между различните общности и националности. Чрез различни публикации, участие във форуми и събития СЖББ активно се ангажира за повишане нивото на междукултурна компетеност и толерантност на обществото ни.

Работно време

Работно време

Понеделник
09:00 - 17:30
Вторник
09:00 - 17:30
Сряда
09:00 - 17:30
Четвъртък
09:00 - 17:30
Петък
09:00 - 17:30

Мнения

Добавете Вашето мнение

Няма мнения за момента

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни