Има такова животно!

riborak-karpichki

Какво е това риборак и кои са участниците в социалната еволюция?

Върху тези и други въпроси ви приканваме да разсъждавате на глас ние, от Фондация „Помощ за благотворителността в България“ и Българския център за нестопанско право. Двете организации посвещаваме месец март на темата за социалното предприемачество и на популяризирането на Форум „Социални предприятия в България“ (http://socialenterprise.bg)

Информационната кампания включва реален и виртуален контакт с хората - дискусионни срещи в университети, раздаване на рекламни кърпички за почистване на смартфони и таблети, разпространяване на клипове в социалните мрежи.

Три са нашите послания:

  1. Зад провокативното „Има такова животно!” се крие логото на Форума – животното риборак. То е символ на социалното предприемачество, чийто главен герой е хем предприемач, хем има благородни подбуди, хем се стреми към печалба, хем работи в името на кауза.
  2. „Стартирай социално!“ е послание към младежите, които сега избират своя път, мечтаят за успешна кариера и имат идеи как да променят света. Сега те могат да стартират като социални предприемачи.
  3. „Участвай в социалната еволюция!“ е предизвикателство към реализиралите се в кариерата си хора, които мечаят да променят живота си и имат идеи как да променят света. Ако е дошъл моментът да променят нещо в живота си, може би отговорът е социалното предприемачество.

Ще се постараем да убедим както вещите в темата, така и неосведомените, че социалното предприемачество е прекрасна възможност за съчетаване на кариера в бизнеса с подкрепа за обществено значими каузи. Социалният предприемач работи всеки ден за своето израстване, като при това е полезен на хората около него и на обществото, в което живее.

Специална благодарност на Дони и Нети, които предоставиха песента си „Страхотен ден“ на нашата информационна кампания.

Очаквайте пролетната разходка на оранжевия риборак по улиците и в социалните мрежи!

Елате в http://socialenterprise.bg

За повече информация:

Мая Косева
Фондация „Помощ за благотворителността в България“

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
02/
981 1901, 987 1574

 

eea-grants-logoПроектът „Укрепване на Форум „Социални предприятия” се финансира в рамките на
Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на
Европейското икономическо пространство 2009-2014 www.ngogrants.bg

 

 

 

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни