Понеделник, 25 Юли 2016 12:10

Започна регистрацията за форума за социално предприемачество „Идеите – това сме ние 5“

Написана от BCause

„Идеите – това сме ние 5“ има амбицията да предложи нови страхотни възможности за постигане на промяна в България чрез реализирането на граждански проекти. Във форума могат да участват ученици, студенти и млади професионалисти, търсещи създаване на креативни проекти, решаващи реални обществени проблеми. Форумът ще се проведе между 3-ти и 6-ти септември 2016 в София.

 

Тазгодишната тема на форума за социално предприемачество е „Синя икономика: можеш повече с по-малко“. Идеята за синя икономика е плод на работата на г-н Гюнтер Паули, който в книгата си „Синята икономика: 10 години – 100 новости – 100 милиона работни места“ обръща внимание на проблемите свързани със заобикалящата ни среда по един съвсем нов начин. Основната цел пред синята икономика е нов бизнес модел, който ще поведе обществото от живеещо в недостиг на елементарни необходимости, към живеещо в изобилие, просто ако се научим да използваме „това което имаме“. Екипите тази година ще имат задачата да потърсят отговор на основни социални нужди чрез ресурси, с които вече разполагаме, включително въвеждане на иновации, вдъхновени от природата, генериращи множество ползи, работни места и социален капитал.

Фондация BCause е основен партньор на събитието. Експерти от Център "Ринкър" към Фондация BCause ще направят обучения на екипите по набиране на средства и управление на проекти, ще бъдат част от журито и ще осигурят награда - участие в Rinker`s Challenge 3. Освен това фондацията ще поеме нощувки и транспортни разходи на участници от страната.

През миналогодишните издания на „Идеите – това сме ние“ бяха създадени успешни екипи като Таратанци, Лечение без граници, Праводач, ПОдЛЕЗНО, Наукативно, Идействай, CoShare и много други. Тази година организаторите имат увереност, че по време на форума ще бъде реализиран следващия екип, готов да променя, да създава, да се развива и да вдъхновява.

Всички желаещи могат да се регистрират на: http://goo.gl/forms/kMPKlVIPTDOzCWjm2

Прочетена 1468 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни