Петък, 06 Декември 2013 12:02

Kонкурс за картичка и плакат на тема "Социални предприятия в България. Купуваш и помагаш"

Написана от ФПББ

Фондация „Помощ за благотворителността в България" обявява конкурс за идеен проект за картичка и плакат на тема "Социални предприятия в България. Купуваш и помагаш."

 


Участници
Поканени са всички творци, които имат интерес в сферите на графичния дизайн, графиката, илюстрацията, колажа и фотографията, без ограничения в начина на представяне на идеите. Допустимо е участието на творчески екипи.

Тема

Картичката и плакатът имат за цел да популяризират социалните предприятия – като идея и ползи. Върху двете визии е необходимо да стои надписът „Социални предприятия в България. Купуваш и помагаш."

Отличеният проект ще бъде отпечатан. Картичката ще бъде безплатно разпространявана в страната. Плакатът ще бъде закачан на заведения, магазини, предприятия, които са социални предприятия или продават стоки, произведение от социални предприятия.

Повече за социалните предприятия можете да научите в сайта: http://www.socialenterprise.bg

 

Технически изисквания
Всеки участник може да участва с максимум 2 проекта.
Всеки проект се състои задължително от двата елемента - картичка и плакат.
Картичката и плакатът могат да имат една и съща визия или две различни, но свързани визии.
Проектите за плакат трябва да бъдат изпратени във формат 1000 х 700 мм, PDF, резолюция 300 dpi, CMYK
Проектите за картичка трябва да бъдат изпратени във формат 114 x 162 мм, PDF, резолюция 300 dpi, CMYK

Проектите трябва да бъдат изпратени по електронна поща (e-mail).
To: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Subject: Konkurs

Важно: всяка кандидатура трябва да включва трите пълни имена на участника, адрес, телефон и e-mail.

Срокове

Кандидатстването за конкурса е в сила от 6 декември 2013 г.
Крайният срок за подаване на творбите е 3 февруари 2014 г.
Всички проекти ще бъдат публикувани в сайта http://www.socialenterprise.bg
Победителят ще бъде обявен на 28 февруари 2014 г.

 

Избор на проект
Изборът ще бъде направен на две стъпки:
1. жури ще избере 5 проекта – до 7 февруари 2014
2. гласуване на публиката за 1 от 5-те проекта - от 10 до 27 февруари 2014 г.

 

Награда
Авторът на избрания проект ще получи материална награда на стойност 500 лева.

 

Авторски права
Авторските права са притежание на твореца.
Участниците в конкурса могат да изпращат само творби, направени от тях самите и върху които имат авторски права. Организаторите не проверяват авторството и приемат акта на изпращането им като декларация за авторство от страна на участниците. За автор ще бъде считан кандидатът, чието име е записано в текста на имейла, с който творбата е изпратена за конкурса. Творбите не бива да са обвързани с договор за изключителни авторски права към трети лица.

Изпращайки проект за участие в конкурса, участниците дават съгласието си организаторите да ги използват по следния начин: да ги отпечатват и разпространяват безплатно, да ги публикуват на хартия или в електронен формат, както и да бъдат използвани от други медии в публикации, свързани с темата, и с цел реклама и представяне на конкурса. Участникът освобождава организаторите на конкурса от всякакви претенции на трети лица, свързани с използване на творбата за промоционалните цели на конкурса, както и за публикация на промоционални и информационни материали, свързани с дейността на ФПББ.

 

Съхранение на лични данни
Предоставените лични данни ще служат само за целите на конкурса в съгласие със Закона за набиране и съхраняване на личните данни и няма да бъдат предоставяни на трети страни. Личните данни ще послужат за идентифициране на победителите в конкурса и съответното им награждаване.

Авторът дава съгласието си ФПББ да използват неговото/нейното име в публичните съобщения, свързани с конкурса и проекта.

 

Приемане на правилата на конкурса
С изпращане на творба за участие в конкурса, участниците автоматично декларират, че са запознати с условията на конкурса и че ги приемат.

 

Други
Всички въпроси и казуси, които не са предвидени в настоящите правила, подлежат на конкретно решение от страна на организаторите.

 

Конкурсът се осъществява в рамките на проект „Партньорство за социални предприятия".
Проект „Партньорство за социални предприятия в България" се изпълнява от Фондация „Помощ за благотворителността в България" в партньорство с британската организация Social Enterprise Coalition UK, и с асоцииран партньор Дирекция „Жизнен стандарт, демографско развитие, политики и стратегии" – Министерство на труда и социалната политика.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Прочетена 1520 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни