Четвъртък, 26 Септември 2019 08:24

Тръстът за социална алтернатива удължава срока за кандидатстване за Програма за бъдещи предприемачи BASE до 10 октомври 2019

Написана от Форум

ТСА стартира безплатна 4-месечна обучителна програма за хора в икономическо неравностойно положение от гр. София и близките населени места. Целта е участниците да превърнат идеите си в успешен бизнес, като подобрят уменията си за финансово планиране, управление и развитие.

Обучението започва на 17 октомври 2019 г. и е част от проекта „BASE - Бизнес академия за стартиращи предприемачи“, реализиран с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и в партньорство с  Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE).

Проектът се стреми да отговори на нуждата от създаване на предприемаческа култура, умения и практически знания в гражданите, които имат желание да започнат свой малък бизнес, източник на доходи и икономическа независимост за тях и семействата им.

Моделът на проекта обхваща курс от 13 обучителни лекции, показващи практически пътя от идеята за бизнес до реализацията на успешна услуга или продукт, който често е доста труден и зависи от множество фактори, сред които са добрият бизнес план, достъпът до начален капитал, възможностите за наемане на офис и ползване на инфраструктура от доставчици на най-необходимите услуги, административни пречки/облекчения, наличие на база с добри примери и общност.

Обучителната програма е интерактивна, включваща ментори от реалния бизнес, които чрез различни методи включват обучаемите в процеса на представяне и овладяване на знанията и информацията, така че да ги мотивират за пълноценно участие в обучителния процес.

В края на обучението, през януари 2020 г., ще се проведе конкурс, като независимо жури ще награди най-добрите бизнес планове с финансови награди на обща стойност 30 000 лв., за да спомогне за техния успешен старт и развитие.

За участие в програмата е необходимо:

  • Да сте навършили 18 г;
  • Да имате завършено средно образование;
  • Да сте от София или региона;
  • Да имате бизнес идея, която желаете да реализирате успешно или вече да развивате бизнес, който искате да разширите или оптимизирате;
  • Да сте мотивирани за промяна и развитие на предприемачески умения;
  • Да сте готови да се ангажирате за 4 месеца, като отделяте време  веднъж  седмично за посещения на курса и подготовка вкъщи;
  • Да представите депозит от 300 лв., който ще бъде възстановен при успешно приключване* в края на обучението.

* Под успешно приключване на обучителна програма BASE, ТСА разбира не по-малко от 70% посещаемост на лекции или това са не по-малко от 10 присъствия.

За записване в програмата попълнете следния ФОРМУЛЯР в срок до 10 октомври 2019 г. - https://www.surveymonkey.com/r/BASESOFIA

ТСА си запазва правото да се свърже само с предварително одобрени кандидати, които ще бъдат поканени на интервю в срок до 15 октомври 2019 г. На успешните кандидати ще им бъдат покрити разходите за транспорт и престой в гр. София.

За програмата

Прочетена 1033 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни