Четвъртък, 26 Септември 2019 08:51

Национален конкурс "Иновативно предприятие на годината" 2019

Написана от Форум

В продължение на 15 години, Националният конкурс "Иновативно предприятие на годината" ежегодно награждава български предприятия и техни иновативни продукти, процеси, услуги и практики, успешно реализирани на българския и световния пазар.

В конкурса могат да участват активни български фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години. Краен срок за записване: 15 октомври 2019

Националният конкурс се организира от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, АРК Консултинг и Enterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия, в партньорство със списание "Икономика", икономически портал Economic.bg, Computer World, Kaldata.bg, списание "Българска наука" и Успелите.бг.

Отличените фирми в Конкурса получават и правото да използват марката на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ за "Високи постижения в иновациите" -  Excellence in Innovation. С марката се отличават върхови постижения, въздействие и ефективност на авангардни иновации, разработени от български  предприятия.

Марката се предоставя за ползване на предприятия, които са преминали успешно оценяване от експерти на Фондацията и жури от водещи български организации в рамките на конкурса. Критериите за оценка за използване на марката включват високо качество и оригиналност на иновациите, въздействие на националния и световен пазар, върху околната среда и обществото, ефективност на бизнес модела.

Стартирал през 2004 г., конкурсът насърчава иновационната дейност на българските компании и популяризира техните успешни иновации сред широката общественост.  Над 100 фирми са вече отличени за своите постижения в рамките на 14 издания на конкурса.

Церемонията по награждаването на победителите в 15-тото юбилейно издание на конкурса "Иновативно предприятие на годината" ще се състои по време на Националния иновационен форум през декември 2019 г.  Форумът традиционно се провежда под егидата на Президента или Министър-председателя на Р.България.

Конкурсът е признат от Европейската комисия за най-добра национална практика за популяризиране на иновативното развитие.

Кандидатите се оценяват по специална методология от експертна група и външно жури.

Наградите за 2019 г. се присъждат според въздействието на отличените иновации в категории като:

  • Пазарно лидерство 
  • Качество на живот
  • Зелена иновация 
  • Иновационен мениджмънт
  • Социална иновация
  • Иновация в креативните индустрии
  • Иновативно новостартирало предприятие
  • Иновации за развитие на таланти

Всичко за конкурса

Прочетена 1169 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни