Вторник, 22 Юли 2014 14:08

Кандидатствайте: Промяната!

Написана от ФПББ

Отворен конкурс за социални предприемачи

Краен срок – 26 август 2014

Благотворителна фондация Reach for Change в рамките на осъществяването на благотворителния проект "ПРОМЯНАТА" в партньорство с компанията Нова Броудкастинг Груп организира отворен конкурс за социални предприемачи, предлагащи иновативни социални идеи в ранен етап на реализация с цел да се подобри животът на децата и юношите в България.

 

Конкурсът е отворен за всички физически лица и неправителствени организации, които притежават иновативна идея, ентусиазъм, предприемачески дух и силна мотивация, за да реализират ПРОМЯНАТА за българските деца.

Победителят в конкурса на “ПРОМЯНАТА” ще получи не само публичност и обществено внимание. Той или тя ще си спечели място и в т.н. Инкубатор на фондация Reach for Change. Той включва финансова подкрепа (в размер на 30 000 лв.), професионални съвети и насоки, както и нужното медийно отразяване, за да може да развие плановете си и да постигне възможно най-голямо положително въздействие върху живота на децата.

Освен основния победител 4 други социални предприемачи ще получат сумата от 7500 лв. и също ще се възползват от възможностите за медийно популяризиране, бизнес консултации и контакти в международната мрежа на Reach for Change.

Повече информация за конкурса, процеса на оценяване и критериите за избор на победителя може да намерите на адрес: http://novatv.bg/gamechangers

Кандидатстването става онлайн в периода 31 май - 26 август 2014 г. на адрес: http://bulgaria.apply.reachforchange.org

Reach for Change работи за създаването на един по-добър свят за децата и за провеждането на инициативи в подкрепа и защита на техните права. Организацията е създадена през 2010 г. в Швеция и е част от корпорацията Kinnevik. Дейността й расте с всяка изминала година, като вече има представителства в 8 държави от Европа, Азия и Африка. Reach for Change вярва, че правата на децата трябва да бъдат спазвани и уважавани от всички и именно социалното предприемачество има способността да създаде трайни и системни промени в живота на нуждаещите се.

 

Представяне на ПРОМЯНАТА в Бургас, Варна, Русе, София и Стара Загора

 

Русе - 22 юли, вторник, от 14.00 часа, в зала „Русе“ на Регионален исторически музей Русе, пл. „Ал. Батенберг“ 3 (Срещата се организира от Сдружение „Европейски пространства 21“, с любезното домакинство на Регионален исторически музей Русе)

Стара Загора - 23 юли, сряда, от 16:00 ч. в залата на Областна администрация Стара Загора, бул. "Цар Симеон Велики" 108 (Срещата се организира с подкрепата на Областна администрация Стара Загора)

Бургас - 24 юли, четвъртък, от 16:00 ч. в малката зала на Областна администрация Бургас, ул. Цар Петър 1 (Срещата се организира с подкрепата на Обществен дарителски фонд – област Бургас и сдружение "Хамалогика")

Варна - 25 юли, петък, от 12:00 ч. в зала 17 на Младежки дом – бул. Цар Освободител 27 (Срещата се организира с подкрепата на екипа на Варна 2017 – кандидат за Европейска младежка столица.)

София - 31 юли, четвъртък, от 17 часа в залата на последния етаж на SoHo – ул. Искър 4 (зад ЦУМ)

Прочетена 1301 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни