Сряда, 15 Октомври 2014 10:16

Rinker’s Challenge: Предизвикателство за стартиращи предприемачи

Написана от ФПББ

Трите най-добри бизнес проекта ще получат стартово финансиране в размер до 20 000 лева всеки.

Новосъздаденият Център „Ринкър“ към Фондация „Помощ за благотворителността в България“ обявява старт на програмата за предприемачи Rinker’s Challenge. Конкурсът е отворен до 31 декември 2014, а кандидатстването става с бизнес идея.

Програмата Rinker’s Challenge предлага уникална възможност на стартиращи предпремачи да преминат през структурирана система от обучения, да получат персонални съвети от водещи професионалисти и предприемачи във всички сфери на бизнеса, и да получат стартово финансиране на бизнес проекта си.

„Програмата е отворена за стартиращи предприемачи от всички бизнес сфери и всички региони на България. Специален интерес имаме към социалното предпримачество. Така че, ако искате да стартирате социално предприятие – Rinker’s Challenge е Вашата програма. Търсим хората, които имат идеи и са готови да поемат рискове. Хората, които знаят, че за да успееш, трябва здраво да работиш. Хората, които не само искат да вземат парите, но търсят знанието как да ги умножат.“ - казва Павел Панайотов, директор „Програми за предприемачество” в Център „Ринкър“.

Програмата има няколко етапа, съчетаващи обучение и състезание. От 30 участници в първия етап до втория ще достигнат до 12. Те ще разработят своята бизнес идея, ще оценят нейната приложимост, ще изготвят бизнес-план какъвто един инвестиционен банкер иска да види. Бюджет от 10 000 лева е предвиден за маркетингови проучвания за най-обещаващите проекти. В последния етап 3-те най-добри бизнес проекта ще получат стартово финансиране в размер до 20 000 лева всеки, както и помощ в осъществяването им в периода от май 2015 до март 2016.

Център "Ринкър" е център за предприемачество и обучения към Фондация „Помощ за благотворителността в България“. Основан е през 2014 г. с финасовата подкрепа на Фондация КАФ Америка. Мисията на Център „Ринкър“ е да подкрепя и развива духа на предприемачеството в България.

 

Повече информация за програмата ще намерите на http://rinkercenter.org/

За въпроси: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

тел.: , 981 1901, 988 0080; 0886 760730

Павел Панайотов, директор „Програми за предприемачество”

Прочетена 1584 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни