Петък, 24 Октомври 2014 08:52

Chivas дава 1 милион долара за бизнес идеи

Написана от ФПББ

Легендарният уиски бранд CHIVAS REGAL постави началото на мащабната инициатива “THE VENTURE” в търсене на най-добрите бизнес проекти със социална значимост от 14 страни, които ще спечелят 1 милион долара. България, Чили, Китай, Колумбия, Мексико, Бразилия, Япония, Южна Африка, Тайланд, Украйна, Уругвай, САЩ, Великобритания и страните от Персийския залив бяха избрани благодарение на своя потенциал да предложат социалнозначими проекти от общо 160 държави в света и получават шанс да излъчат свой победител, който ще участва в глобалния финал на състезанието в САЩ.

Всички 14 финалисти от страните - участнички в проекта ще бъдат поканени на едноседмичен тренировъчен лагер в Силициевата долина в Калифорния, където ще имат шанса да работят с водещи лидери на компании от технологичния бранш, а техни ментори ще бъдат професионални експерти. В края на престоя им САЩ за реализация на всички идеи ще бъдат разпределени 1 000 000 долара, като един екип ще спечели голямата награда, а именно усвояване на 750 000 долара.

В състезанието могат да участват всякакви предприятия – от стартъпи и социални предприемачи до големи компании с идея за социално значима кампания. Единственото ограничение за кандидатите е да имат навършени 25 години.

Българските кандидати могат да се регистрират за участие на официалния сайт на кампанията – www.theventure.com до 9 януари 2015 г.

Кандидатства се с попълване на форма на самия сайт, към който трябва да се приложи 2-минутно видео и презентация, представящи конкретната бизнес идея.

До 23 януари 2015 г. жури от успели български предприемачи ще избере полуфиналистите в надпреварата, а на 12 февруари 2015 г. официално ще бъде обявен и големият победител, който ще представи страната ни в Силициевата долина.

Можете да следите новините и кандидатите и да се запознаете с вдъхновяващите истории на някои от най-успешните бизнес предприемачи в света на официалния сайт www.theventure.com, официалната Facebook страница на CHIVAS REGAL Bulgaria и Facebook събитието The VENTURE Bulgaria.

 

Прочетена 1151 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни