Сряда, 27 Януари 2016 08:33

Примери за социално предприемачество от мрежата на Reach for Change: Работа с деца и младежи с девиантно поведение

Написана от Reach for Change
Reach for Change България и Betahaus Sofia имаме удоволствието да Ви поканим на 29 януари от 19:00 часа в зала Innovation space в Betahaus (София, ул. "Крум Попов" № 56-58) на Примери за социално предприемачество от мрежата на Reach for Change: Работа с деца и младежи с девиантно поведение. 

Събитието е част от серията ни месечни неформални срещи, на които говорим за социалното предприемачество чрез примери. Социални предприемачи от различни сфери и държави гостуват на живо или се включват online, за да споделят опит от своите проекти. А в открити дискусии обсъждаме как този опит може да бъде приложен в различен контекст и да доведе до системна промяна.Този път ще говорим за два различни предприемачески подхода в помощ на деца и младежи, които имат девиантно поведение или са застрашени да развият такова.  Ще чуете презентациите на лидерите на два социални проекта: Любен Георгиев и Георги Божинов от Сдрудение "Ре-Акт" (България) и Камил Ларсен от Be You (Дания), която ще се включи online.

Събитието е със свободен достъп и ще бъде изцяло на английски език. 

За участниците:
Камил Ларсен е преживяла много трудности в своето детство, които е успяла да надмогне. Решава да предаде промяната, която сама е осигурила за себе си, като основава "Be You” – менторска програма за маргинализирани деца и младежи в Дания. Целта на програмата е да създаде промяна в начина на мислене на децата, да развие тяхното съзнание и куража да намерят и последват техния собствен път, а не този, показан им в тяхната социална среда. 

Любен и Георги от Сдружение „Ре-Акт“ работят за трудната социална и професионална интеграция на деца и младежи, настанени в институции заради противообществено поведение. В продължение на пет години те работят с младите момчета, настатени във Възпитателното училище-интернат „Ангел Узунов“ в гр. Ракитово, учейки ги на професионални и социални умения. Сега те основават социално предприятие за производство на велосипеди, в което на всяка една от работните позиции ще бъде нает младеж от възпитателното училище.

За повече информация, следете страницата на събитието във facebook.

Прочетена 1325 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни