Петък, 11 Март 2016 16:45

Пети Европейски форум за социално предприемачество - Пловдив

Написана от ФПББ
От 31 март до 3 април 2016 г., в Пловдив, България, ще се проведе петият юбилеен Европейския форум за социално предприемачество, който съвпада със сто и двадесетата годишнина от кооперативното движение на ТПК в България.
 
Европейският форум включва международен панаир на повече от 100 социални предприятия от над 16 страни, модно ревю на съвременни облекла, Европейска конференция на тема “Социалното предприемачество – иновативен модел за социално включване и трудова заетост“ и кръгли маси по актуални въпроси за социалната икономика.
 
Организатори на този уникален форум са Европейската комисия, Европейският икономически и социален комитет, Министерството на труда и социалната политика в България, Европейската конфедерация на производствените кооперации и социални предприятия /СЕКОП/, Националният съюз на трудово-производителните кооперации /НС на ТПК/ и 8 неправителствени организации.
 
Той предоставя възможност на социалните предприемачи директно да контактуват с представители на европейските и национални институции и да бъдат запознати с актуалните политики за насърчаване на социалната икономика.
 
Този форум се радва на все по-голям интерес от бизнес партньори, медиите и широката публика. Очаква се да привлече повече от 30 000 посетители.
 
Първият Европейски форум води началото си от 2012 г. - Международната година на кооперациите на ООН и бе официално открит от г-н Ласло Андор - комисар по заетостта, социалните въпроси и приобщаването.
 
Всяка година във форумите вземат участие представители на различни дирекции от ЕК, от Европейския икономически и социален комитет, представители на българските институции, европейски кооперативни и неправителствени организации.

 

Прочетена 1620 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни