Вторник, 22 Март 2016 13:01

Интеграция на деца от малцинства: Мисията възможна

Написана от Reach for Change

„Примери за социално предприемачество от мрежата на Reach for Change" продължава със своето четвърто издание през месец март.

Социални предприемачи от различни сфери и държави гостуват на живо или се включат online, за да споделят опит от своите проекти. А в открити дискусии обсъждаме как този опит може да бъде приложен в различен контекст и да доведе до системна промяна.  

 

На 24.03. от 19 ч. в зала Innovation Space при нашите партньори от Betahaus (София, ул. Крум Попов № 56 – 58) ще говорим за два предприемачески подхода в една изключително важна за Европа и България тема -  интеграция на деца от малцинства. Ще имате възможност да се запознаете с два работещи метода, които помагат на ромски деца в България и на деца на мигранти в Норвегия да развият своя потенциал и да станат пълноценна част от обществото. В тяхната основа стои ранното детско развитие и семейната подкрепа. 

Участниците:

Фирдоса Ахмед и Саад Хаши от Atlas Kompetanse (Норвегия) работят за подобряване на комуникацията между учители и родители с малцинствен произход. Целта им е да помогнат на родителите да развият социалните и академични умения на своите деца и да намалят броя на деца от малцинства, които отпадат от училищната система. Фирдоса ще се включи онлайн, за да разкаже повече за тяхната работа.

Елена Кабакчиева и екипът на фондация "Здраве и социално развитие" (България) имат ефективен подход за интеграция на ромската общност – чрез изграждане на родителска компетентност, ранно детско развитие и социални умения у подрастващите.  Неговото разпространяване би довело само за едно поколение най-мащабната социална трансформация и гаранция за успешно бъдеще за страната ни.

 

Събитието е със свободен достъп и ще се проведе изцяло на английски език.

Прочетена 1204 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни