Сряда, 20 Април 2016 15:56

Бизнес vs. Кауза – пресечната точка на социалното предприемачество

Написана от Мая Косева, ФПББ

Социална икономика, социално предприятие, социална кооперация, корпоративна социална отговорност - словосъчетания, които все по-често срещаме, но какво на практика се крие зад тях? Може ли бизнесът да решава социални проблеми и как да превърнем принципа „повече пари” в принцип „по-добър живот”?
Предлагаме ви да поговорим неформално и да споделим опит и добри практики.


Повод за срещата е наскоро състояло се учебно пътуване, в което експерти от Български център за нестопанско право и Фондация „Помощ за благотворителността в България” посетиха Меката на социалните кооперативи – Италия.
Руми, Айлин, Яна и Мая ще разкажат за техните срещи от третия вид със социални предприятия и кооперативи и ще се опитат да отговорят на въпросите „Как ще ги стигнем италианците?” и „Има ли такова животно социално предприятие?”

Очакваме ви на 25 април 2016 от 15:00 часа в Къщата на гражданските организации.

Вижте събитието във facebook: https://www.facebook.com/events/260886027583280/

Местата са ограничени, моля потвърдете своето присъствие на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или чрез лично съобщение.

 

Срещата се организира в рамките на проект „Укрепване на Форум "Социални предприятия в България“, изпълняван от ФПББ в партньорство с БЦНП. Проектът се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.
www.ngogrants.bg.

Прочетена 1192 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни