Петък, 08 Февруари 2019 12:55

ТОМ България - възможност за среща между изобретатели и нуждите на хората с увреждания

Написана от Форум

Трето издание на ТОМ България! От 21 до 24 март 2019 в специалното пространство за мейкъри на Американския колеж в гр. София ще се срещнат нови изобретатели и нуждознайци, които в рамките на 72 часа ще променят света. Това е времето, с което разполагат, за да разрешат предварително поставените предизвикателства от хора със специални нужди.

Всеки, който иска да допринесе за промяна, чрез своите знания и умения. В момента се търсят нуждознайците: хора със специални нужди и предизвикателства, които могат да бъдат разрешени с помощта на технологиите. Те ще работят с екипи от мейкъри или майстори: хора с технически познания и способности, инженери, дизайнери, дърводелци, които обичат да създават изобретения. Онлайн регистрацията е отворена на адрес: https://www.bulgaria.tomglobal.org/ за всички участници със специални нужди и мейкъри. Регистрацията е отворена до 11 февруари.

"Новото е, че търсим хора със специални нужди, които искат да се занимават с изкуство и имат нужда от технология, която да им помогне", заяви организаторът Поли Захариева.

Двупозиционната електирческа количка Jedi, победител в RinkersChallenge #4, бе за първи път прототитирана на ТОМ мейкатон.

Прочетена 412 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни