Сряда, 30 Юни 2021 17:15

Фестивал на социалното предприемачество отваря шатри в София

Написана от Български център за нестопанско право

ФЕСТИВАЛ НА СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО

София – 15-18 юли, 2021 г.

Време е за събития с кауза на открито! Настъпи онзи момент от годината, в който за нас от Български център за нестопанско право накуп се струпват редица социално предприемачески поводи за празнуване, обсъждане, събиране и добруване.

Поводи, които ви каним заедно да отразим за първи път в рамките на ФЕСТИВАЛ НА СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО. Събитието ще се проведе в столицата в Амфитеатър Sofia Ring Mall от 15 до 18 юли 2021г. и ще събере на едно място социални предприятия от цялата страна. Целта е да продължим да даваме по-голяма гласност на каузите на социалните предприятия, да подкрепим тяхната дейност и да насърчим изработката и предлагането на продукти с добавена стойност.  

Ето какво ви очаква в рамките на фестивалните дни:

 

15 – 18 юлиДарПазар в Sofia Ring Mall

Пазарувай с кауза. Дари Смисъл! От 15 до 18 юли ще превърнем откритото пространство пред Sofia Ring Mall в празничен базар с главни действащи лица – социалните предприятия. Базарът е мястото за споделяне и общуване. Там, под сенчестите шатри ще откриете не само огромно разнообразие от красиви, практични и вкусни продукти, но ще се срещнете със сърцати хора, които стоят зад направата на подаръци с добавена стойност. Ще имате възможност да научите историите на предлаганите продукти, кой ги прави, защо, какви съдби са преплетени и как вашата покупка може да окаже положително въздействие.

15 юли, 11:00 – 17:00 часа: Да пораснем заедно: идеи и действия за по-добро утре

Заедно с общността социални предприятия и отговорни компании с подкрепата на Министерство на труда и социалната политика ще обърнем специално внимание на това как социалните предприятия стигат до пазари и кои са добрите примери, предизвикателства и нови възможности. Кои всъщност са социалните предприятия и как се позиционират на пазара на стоки и услуги, както и как динамичната 2020 г. се отрази на социално предприемаческия сектор на фона на общите тенденции за развитие на социалната и икономическата среда са част от въпросите, на които заедно ща търсим отговори.

А преди това ще споделим за връзката между социални услуги, социално предприемачество и заетостта и какво постигнахме в рамките на проекта „Мога да работя! Подкрепа за трудова реализация за хората с интелектуални затруднения.“

17:30 – 18:30 ч. Подадената ръка днес променя света утре (затворено събитие)

Първият фестивален ден ще приключи и с първата среща на живо между 10-те участника в Програмата по предприемачество LET’s GO и техните ментори, които през последните няколко месеца бяха неразделна част от оформянето на идеи за бизнес с добавена стойност.

16 юли, 11:00 – 13:00 ч.: Speed dating със социални иноватори

Добрите идеи са като хората. Имат нужда от още добри хора. Точно тук е мястото, където млади хора, студенти и социални предприемачи могат да се срещнат, да се опознаят, да генерират идеи, да обменят контакт и да обсъдят потенциални бъдещи партньорства. Бъди социален иноватор!

13:30 – 16:00 ч. Workshop за комуникация на каузи на социални предприятия (затворено събитие)

В края на деня ще отделим време за това да научим повече как успешно да комуникираме каузите на социалните предприятия в тематичен практически workshop.

16 юли, 17:00 – 18:00 ч.: Церемония по награждаване на финалистите в конкурса „Най-добър бизнес план на НПО“ 

Подкрепата е най-важната работа! В края на работната седмица ще проведем и официалната церемония по награждаване на победителите в конкурса „Най-добър бизнес план на НПО“.

Ще ви срещнем с организациите, които са част от тазгодишното издание на Програмата по предприемачество „LET’s GO 2021”.

Организациите, представили най-добър бизнес план за развиване на социално предприемаческа дейност, ще получат финансова, менторска и експертна подкрепа, за да осъществят своите идеи за бизнес с кауза. Ще ви разкажем повече за техните разнообразни и находчиви идеи за това как заедно да задвижим света към по-добро.

17 и 18 юли, 11:00 – 13:00 | 16:00 – 18:00 ч.: Творчески работилници с ДарПазар

Направи си сам подарък с кауза! Станете част от работната атмосфера на творческите социални предприятия, които се занимават с изработка на красиви и практични изделия за спомен. Запознайте се отблизо с процеса по измисляне и създаване на безценни дарове и изработете свой такъв с добавена стойност.

Тези и много други дейности ви очакват на ФЕСТИВАЛ НА СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО. Играчки, бижута, значки, козметика, био хранителни и козметични продукти, текстилни изделия и какво ли още не – само на базарът на социалните предприятия. Не пропускайте възможността да се потопите в една атмосфера на творене, създаване и вършене на добро. Включете се в летния ритъм на града! Очакваме ви.

Фестивалът се провежда в рамките на Програмата по предприемачество LET’s GO, която се осъществява с подкрепата на фондация „Америка за България“, УниКредит Булбанк, Telus International Europe и Аксенъчр България, с любезното домакинство на Sofia Ring Mall.

Прочетена 1300 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни