Понеделник, 10 Март 2014 16:21

Конференция "Партньорство за социални предприятия в България"

Написана от ФПББ

Дата: 24 март 2014 г., понеделник, от 09:00 до 17:00 ч.

Място: зала Мусала 1 на хотел Хилтън – София

Организатори: Фондация „Помощ за благотворителността в България" в партньорство с британската организация Social Enterprise Coalition UK и с асоцииран партньор Дирекция „Жизнен стандарт, демографско развитие, политики и стратегии" – Министерство на труда и социалната политика.

logos

 

На 24 март 2014 г., понеделник, от 09:00 до 17:00 ч., в зала Мусала 1 на хотел Хилтън – София, ще се проведе конференция „Партньорство за социални предприятия в България“ по проект BG051PO001-7.0.07-0199-C0001 – „Партньорство за социални предприятия в България“, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Проект „Партньорство за социални предприятия в България" се изпълнява от Фондация „Помощ за благотворителността в България" в партньорство с британската организация Social Enterprise Coalition UK и с асоцииран партньор Дирекция „Жизнен стандарт, демографско развитие, политики и стратегии" – Министерство на труда и социалната политика.

Общата цел на проекта е да съдейства за промяна в модела на социално включване на широк кръг уязвими групи граждани в обществото и подобряване качеството им на живот чрез подкрепа за развитие на устойчив сектор на социалните предприятия в България.

За участие в конференцията са поканени представители на различни организации и институции с интерес към развитието на социалните предприятия в България, експерти от Министерството на труда и социалната политика, Столична община, бизнеси, неправителствени организации, браншови организации, както и представители на работещи социални предприятия.

Програмата на конференцията предвижда представяне на текущото състояние и проблеми пред развитието на социалните предприятия в България, споделяне на добри практики от британския опит в областта на социалното предприемачество, представяне на Плана за действие по социална икономика 2014 г. - 2015 г. в Република България, преглед на правната рамка и обсъждане на механизмите за финансиране на социални предприятия в България.

Работният език на конференцията е български; ще има осигурен превод от и на английски език.

Моля, изпратете попълнена регистрационната форма за участие в срещата до г-н Йордан Петров, най-късно до 19 март 2014 г., на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 

Изтеглете: Дневен ред

Изтеглете: Регистрационна форма

 

 


ПРЕЗЕНТАЦИИ на участници в конференцията (изтеглете)

Социалното предприемачество, Саша Безуханова

Социалните предприятия: Случаят България, Стоян Михайлов

Social enterprises in the United Kingdom, Nick Temple, Director, Business & Enterprise & Charlie Wigglesworth, Head of Business Development - SEUK

Финансиране на социалните предприятия в България, Марина Стефанова

СОЦИАЛНОТО ПРЕДПРИЯТИЕ – ИНСТИТУТ НА ПРАВОТО. СТАТУС И ВИЗИЯ, адв. Михаил Бояджиев, адв. Яна Даскалова

СОЦИАЛНИ ПРЕДПРИЯТИЯ: контекст, Надя Шабани, Български център за нестопанско право

 


 

Прочетена 3158 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни