Петък, 21 Ноември 2014 16:04

Социалното предприемачество - портал за иновации

Написана от ФПББ

Фондация „Национален Алианс за работа с доброволци" /НАРД/ има удоволствието да Ви покани на дискусионна среща за представяне на модели на социални предприятия за деца и възрастни в неравностойно положение.

 

По време на дискусионната среща ще бъдат споделени добри практики и иновативни подходи от Германия в развиването и предоставянето на услуги за социално и професионално включване на деца и възрастни в неравностойно положение, ще се обсъдят възможности за пренасяне на опит в областта на социалното предприемачество с фокус:

    + инклузията на хора в неравностойно положение

    + модели за работа с млади хора, застрашени от отпадане от училище;

    + специализирани услуги за младежи със зависимости и психични заболявания;

    + програми за трудова реализация на дълготрайно безработни

 

Срещата се осъществява по проект "Социалното предприемачество – портал за иновации", финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" и съфинансиран от Европейския социален фонд, реализиран от Фондация „Национален Алианс за работа с доброволци" в партньорство с „Дружество за подпомагане на българските домове", Берлин.

Социалното предприемачество е ключов елемент от европейския социален модел. Подкрепата и насърчаването му могат да допринесат за нарастване на потенциала и растежа на социалните предприятия, както и за развитие на капацитет за създаване на социална стойност.

Срещата ще се проведе на 28 ноември 2014г. /петък/, от 10.00 часа, във Венус Конферентен Център /София, бул. Княз Александър Дондуков 9, (вход откъм ул. Бачо Киро)/. За да заявите желанието си за участие в срещата, Ви молим да потвърдите на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или чрез факс на 032/ 625 197 в срок до 25 ноември 2014 г.

Прочетена 1831 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни