Вторник, 17 Март 2015 11:35

Утре е финалът на Rinker’s Challenge – предизвикателство за стартиращи предприемачи

Написана от Център "Ринкър"

На 18 март (сряда) в Шератон София Хотел Балкан ще се състои официална церемония по награждаването на участниците в първото издание на Rinker's Challenge - предизвикателство за стартиращи предприемачи. Програмата се осъществява от Център "Ринкър" за предприемачество и обучения към Фондация "Помощ за благотворителността в България.

В конкурса за участие в програмата Rinker's Challenge участваха 93 кандидатури, а от тях бяха избрани 12 бизнес идеи. Дванайсетте предприемачи и техните екипи участваха в структурирана система от обучения от водещи професионалисти и предприемачи във всички сфери на бизнеса, които им помогнаха да превърнат идеите си в приложими бизнес модели. Деветима успяха да разработят бизнес планове. На 18 март те ще защитят своите идеи пред журито на Rinker’s Challenge. Трите най-добри проекта ще получат стартово финансиране в размер до 20 000 лева всеки, както и помощ в осъществяването им в периода от май 2015 до март 2016.

 

Журито на Rinker's Challenge включва хора с впечатляващи биографии в сферата на бизнеса, но и лично ангажирани със значими социални каузи: Васил Мирчев - изпълнителен директор на "ВМ Финанс Груп", Виолина Маринова - главен изпълнителен директор на Банка ДСК, Георги Павлов - изпълнителен директор на АДРЕС недвижими имоти, Николай Филипов - собственик и управител на "Хенди-Тел" ЕООД. Другите четирима са и членове на Управителния съвет на Фондация „Помощ за благотворителността в България": Георги Николов - Генерален секретар на "Аурубис България" АД, адвокат Михаил Бояджиев, Саша Безуханова - основател на MoveBG, и финансистът Станислав Георгиев.

 

Център "Ринкър" за предприемачество и обучения към Фондация „Помощ за благотворителността в България“ е основан през 2014 г. с финансовата подкрепа на Фондация КАФ Америка. Мисията на Център „Ринкър“ е да подкрепя и развива духа на предприемачеството в България.

 

Медийни партньори на Rinker's Challenge: сп. Мениджър, сп. Обекти, Bulgaria On Air

Прочетена 1475 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни