Четвъртък, 24 Март 2016 11:49

Срещи с рибораци в центъра на просветата

Написана от Мая Косева, ФПББ

В началото на седмицата рибораците обиколиха района около Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Народната библиотека "Св.св. Кирил и Методий" в София.

Пролетната им разходка усмихна и удиви много хората. Най-безпогрешно ги разпознаваха децата – „риба и рак”, които и най-непредубено общуваха с тях. Учениците и студентите също бяха много приветливи, направиха си и снимки. Разбира се, много повече хора се спряха да разберат предимно какво представляват кърпичките за смартфони и как да ги ползват. Любезно се поинтересуваха и какво би могло да означава социално предприемачество, за което не са чували нищо. Някои от тях обещаха да проверят. Надяваме се да го направят!

rib-su 059

Срещнахме и хора, които са чували, че „има такова животно” в европейските държави. Изненадаха се, че в България също има социални предпирятия, като се надяват те да имат бъдеще. Преобладаващо хората свързват социалното предприятие с благотворителност, с подпомагане на уязвими групи. Идеята, че това е и бизнес, който може да е интересен и печеливш, се възприема с повече недоверие.

Общуването с хората ни обнадежди и амбицира да работим за каузата на социалното предприемачество в България.

Вижте още снимки във фотогалерията.

Кампанията за популяризиране на социалното предприемачество и Форум "Социални предприятия в България" продължава.

Елате на http://socialenterprise.bg

Проектът „Укрепване на Форум „Социални предприятия” се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 www.ngogrants.bg

Прочетена 775 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни