Петък, 01 Април 2016 11:56

Социалното предприемачество ще получи 55 млн. лв., съобщи Ивайло Калфин

Написана от Редактор
Социалната икономика в България ще бъде стимулирана с 55 милиона лева, съобщи вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин при откриването на петия "Европейски панаир на предприятията и кооперациите от социалната икономика" в Пловдив.

Приет е план за управление за 2016-2017 година за социалното предприемачество, работи се и за законодателно уреждане и подобряване условията на социалните предприятия, каза Калфин.

Той добави, че до лятото престои да заработи схема по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" за подпомагане и насърчаване започването на дейност в социалната икономика. Заделените по тази схема средства са 55 милиона лева, каза вицепремиерът и изрази надежда те да се мултиплицират (да се удвоят или утроят).

Социалната икономика в България генерира около 1 процент от брутния вътрешен продукт. В тази сфера в страната има около 4000 социални предприятия, от тях около 2500 развиват стопанска дейност.

В продължаващия от днес до 3 април "Форум за социалното предприемачество" в Международен панаир Пловдив участват над 100 предприятия и кооперации на хора с увреждания от 16 държави.

 

Източник: Дневник, 31 Март 2016

Прочетена 1042 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни