Сряда, 14 Септември 2016 11:58

Форум „Социални предприятия в България“ остава неформално обединение на активните организации в сектора

Написана от Форума

На 13 септември 2016 година в София се проведе годишна работна среща на Форум „Социални предприятия в България“. Участваха предствители на 15 организации, други наблюдаваха срещата чрез уебстрийминг.

Участниците обсъдиха и потвърдиха ползите от съвместната си работа и решиха Форумът да продължи да съществува като неформално обединение, което дава възможност за общи обучения, обмяна на опит и застъпничество.

 

Беше взето решение становища, писма, позиции да бъдат обсъждани по досега съществуващия демократичен начин и да бъдат подписвани на активен принцип – от организациите, които подкрепят позицията. След името на съответана организация да бъде изписвано „член на на Форум „Социални предприятия в България““. Това дава възможност както за популяризиране на Форума, така и становищата да бъдат подкрепяни от не-членове.

 

Тема на обсъждане бяха също проектът за закон за социална икономика, съществуващите пречки пред доставчиците на социални услуги и други.

 

Бяха взети и следните решения:

-          Членовете на Форума, които участват в междуведомствената комисия по социална икономика, да информират за развитието на дискусията в комисията чрез сайта на Форума http://socialenterprise.bg

-          Координаторът на Форума да се сменя на ротационен принцип. Мая Косева от Фондация “BCause” ще бъде координатор на Форума през следващите 6 месеца (до края на март 2017).

-          Дискусията относно Oперация „Развитие на социалното предприемачество“ с бюджет 15 млн. лв. по ОП „Развитие на човешките ресурси“ да продължи. Да бъдат направени предложения за действия. Отговорник: Български център за нестопанско право.

 

Домакин на срещата беше American Corner в Столичната библиотека. Благодарим Ви!

Прочетена 849 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни