Вторник, 13 Декември 2016 10:27

Фондация BCause създаде електронен каталог "Продукти и услуги с кауза"

Написана от BCause

Много хора и компании предпочитат да купуват продукти, създадени в подкрепата на каузи. Но как ги намират? Общо взето, информацията се носи от уста на уста. Ако сме получили за Коледа картичка, нарисувана от дете, отглеждано в институция, и това ни е впечатлило, може би година по-късно ще решим и нашата компания да изпрати подобни картички на своите клиенти. Ако сме били на семинар, на който кетърингът е бил осигурен от организация на хора с интелектуални затруднения, може би след време ще потърсим услугата от тях.


В помощ на тези, които купуват и продават - сувенири, картички, храни, кетъринг и много други - Фондация BCause създаде електронен каталог "Продукти и услуги с кауза". Каталогът е част от сайта на Форум "Социални предприятия в България" и се намира на адрес socialenterprise.bg. В него са включени продукти и услуги на социални предприятия и нестопански организации, както и продукти на търговски дружества, чиято продажба обаче е свързана - временно или постоянно - с благотворителна кауза (т.нар. маркетинг, свързан с кауза). Производителите и доставчиците са представени с описание, снимки и контактна информация. Включването в каталога е безплатно, а отговорността за качеството на продуктите и услугите е изцяло на организациите и компаниите, които ги предлагат.

"Стремим се да популяризираме работата на социалните предприятия и техните продукти, като голямата ни цел е да подкрепим разрастването на пазара на стоки и услуги с кауза и улесним достъпа до него както на производители, така и на купувачи - каза Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация BCause. - В Каталога обаче решихме да включим и нестопански организации, които имат дори минимална стопанска дейност. Надеждата ни е, че така ще помогнем за увеличаването на икономическата значимост на тези техни усилия и ще ги приближим до идеята на социалното предприемачество".

Включете се в каталога "Продукти и услуги с кауза". Купувайте с кауза!

Прочетена 1898 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни