Вторник, 24 Октомври 2017 17:46

В Лондон ще има временни безплатни офиси за софийски предприемачи

Написана от ФорумСПБ

Изпълнителният директор на Столичната агенция по приватизация и инвестиции Владимир Данаилов и колегата му Тони Марджиота от британската агенцията „London and partners“ сa се договорили Лондон да подкрепя софийски предприемачи, писа OffNews.bg. Срещата между двамата се e провeла в рамките на програмата на делегацията в Лондон, водена от кмета на София Йорданка Фандъкова.

Подготвен е проект на споразумение за обща работа, който предстои да бъде обсъден на експертно ниво и подписан. Така Лондон би се ангажирал да предоставя цялостна подкрепа за софийския бизнес като осигуряване на помощ за отваряне на фирма, намиране на кадри, контакти за работа и представяне пред местния бизнес.

„На свой ред Столичната агенция по приватизация и инвестиции ще предложи същата конкретна подкрепа на лондонския бизнес, който иска да инвестира в София“, каза Данаилов. Той, заедно със зам.- председателя на Столичния общински съвет и председател на Надзорния съвет на СОАПИ Николай Стойнев, представиха пред колегите си от „London and partners“ възможностите за развитие на бизнеса в столицата

Лондон има подобни споразумения с градове като Лисабон, Париж, Тел Авив и Лос Анджелис.  

Лондонската агенция се финансира 50 на сто от общината на британската столица, а другите 50 процента се дават от бизнеса. В нея работят около 150 души, които развиват проекти в областта на насърчаването и привличането на чужди предприемачи, образованието и туризма.

Снимка: londonandpartners.com

Прочетена 1187 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни