Сряда, 20 Декември 2017 11:22

БАКБ Предизвикателство: 13 предприемачи спечелиха участие в акселератора

Написана от Център "Ринкър"

Известни са имената на предприемачите, които ще продължат участието си в конкурсната програма БАКБ Предизвикателство. В конкуренция със „зелени“ стартъпи от цялата страна, 13 души спечелиха участие в акселератора. През януари, февруари и март 2018-та те ще преминат през поредица от обучения и ще работят върху своя бизнес план, а през април ще се борят за голямата награда в размер на 20 000 лева и двете поощрителни награди от по 3 000 и 2 000 лева.

В конкурса участваха предприемачи от общо 21 населени места. Всички проекти бяха предварително оценени от професионалисти в сферата на предприемачеството и зелената икономика, 26 бяха допуснати до онлайн събеседване. Избраните 13 са:

 1. Божидар Христов - Streebl - иновативна стойка за велосипеди, заключваща автоматично рамка, предна и задна капла на колелото. Продуктът работи чрез RFID карта и е изключително лесен, бърз и сигурен начин да заключите вашето колело.
 2. Галя Георгиева – „Запечатано с любов“ - Съхранение и преработка на био агро продукция - ягоди, малини, череши, домати и пипер.
 3. Георги Бобчев - MySpirulina - производство и продажба на прясна паста суперхраната от водораслото от род Спирулина.
 4. Динко Геров - Зелена мобилна автомивка - почистване с пара директно при клиента с икономически, здравни и екологични ползи от намаленото количество използвана вода, липсата на препарати.
 5. Мария Александрова - Farmlancers / Оnline market place в сферата на градинските услуги. Ще предлага всякакви услуги от косене на трева до засаждане и поливане на зеленчуци, като идеята е да помогнем на градските хора да изпитат удоволствието от лично произведени свежи био зеленчуци.
 6. Мартин Василев - Създаване, менажиране и развиване на ферма за охлюви.
 7. Мина Варджийска - Заралийска занаятчийска работилница за млечни продукти - Работилницата ще организира обучения и демонстрационни производства на ръчен кашкавал, бяло сирене в дървен калъп, катък, бутано домашно масло, кисело мляко, алчак.
 8. Мина Радунчева - Създаване на еко ранчо за обучение на хора в езда и общуване с американските породи коне Пейнт хорс и Куортър хорс.
 9. Павлина Мицева - Precious plastic - Създаване на уъркшоп пространство, оборудвано с четири вида машини за преработка на пластмасови отпадъци, на които да бъде вдъхнат втори живот като строителни материали (тухли и плочки), мебели, аксесоари, декорации, материал за 3D принтиране.
 10. Петър Живков - Airlief - иновативна маска за дишане, която има индивидуален дизайн, умен вентилатор, който помага за по-лесно дишане, висококачествени сменяеми филтри и мобилна апликация, която следи данните за замърсяването.
 11. Сабина Максимова - ЗЕРА - Снабдяване организаторите на масови събития с чаши за многократна употреба в комбинация с услуга по измиването на тези чаши.
 12. Цветан Илиев - Проектиране, производство и продажба на пуш-скутери (пълноразмерни тротинетки с 26-инчово предно и 20-инчово задно колело) с електрическо задвижване за придвижване в градска среда и за развлечение сред природата.
 13. Цветан Кръстев - E-business cards - продукт, предлагащ бърза и лесна размяна на контакти. Притежава потенциал да измести наличните хартиени визитки на пазара, като гарантира бързото и лесно използване, както и намаляване на разходи.

Програмата БАКБ Предизвикателство е създадена от Център „Ринкър“ към Фондация BCause в партньорство с Българо-американска кредитна банка. Предназначена е за предприемачи с бизнес идея, насочена към положително въздействие върху хората и общностите - със социален или екологичен ефект. Подкрепя стопански инициативи, изградени върху концепцията за природосъобразно и устойчиво развитие.

БАКБ Предизвикателство предоставя възможност на предприемачи в начален етап на развитие да получат подкрепа за  своята идея, да изработят  жизнен бизнес модел и да създадат своя първи бизнес план. Най-добре представилите се в конкурсната надпревара  ще бъдат обучавани по съвременна методика, разработена от лекторите на Ринкър център и доказала своята ефективност във времето.

Пълната информация за БАКБ Предизвикателство

Прочетена 1213 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни