Вторник, 26 Юни 2018 10:17

36 студенти завършиха курса по социално предприемачество в СУ

Написана от Фондация BCause

Завърши втората академична година на курса по социално предприемачество в Стопански факултет на СУ "Св. Климент Охридски". На изпита в средата на юни се явиха 36 души и след отлично представяне, всички те получиха кредити за своето обучение.

Курсът е избираем за бакалаври и магистри в Стопански факултет и е отворен за всички, които проявяват интерес към социалното предприемачество. През учебната година лекциите по социално предприемачество бяха посещавани от близо 80 души - студенти в Стопански факултет, свободни слушатели от други факултети и университети, докторанти.

yavor gochev

Всички, които се явиха на изпита, се представиха достойно - коментира Явор Гочев, който е един от основните лектори на курса. - Затова има само няколко петици, а всички останали завършват с шестици. Студентите бяха подготвили презентации, разглеждайки различни модели за социално предприемачество, които защитаваха публично. Съдържателно тази година беше по-силна от предишната. С колегите ми Бори Великова и Диана Аладжова искаме да благодарим на нашите вдъхновяващи гост лектори и организации, които представиха своите казуси и допринесоха за практическата насоченост на курса.

Организатор на курса по социално предприемачество е Обединени идеи за България, а Център "Ринкър" към Фондация BCause е съорганизатор.

Интересуващите се от темата могат да се запишат за курса, който започва отново през септември 2018 в Стопански факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

Прочетена 440 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни