Понеделник, 02 Юли 2018 15:34

18 общини и НПО ще съдят социалното министерство за провалени проекти за социално предприемачество

Написана от Форум

Неправителствени организации съдят социалното министерство заради провалени проекти за социално предприемачество. Предприятия за реинтеграция на младежи от интернати и затворници са дисквалифицирани, заради сгрешена комуникация между кандидатите и социалното министерство. Така 18 общини и организации от цялата страна няма да могат да помогнат на уязвими групи от обществото да започнат работа, съобщава БНТ.

Провалените проекти са с технически грешки в тях, но чиновниците не са си направили труда да проверят какво се е случило и да информират кандидатите чрез информационна система за управление и наблюдение ИСУН на средствата от ЕС в България. От издадената справка от администрацията в социалното министерство е видно, че системата им отчита изпратен мейл, но не получен. Макар и електронно, когато писмото няма обратна разписка, че е получено, няма как да тече определен срок.

В писмен отговор, заместник социалният министър Зорница Русинова убеждава, че писмата са успешно изпратени и няма основание за преразглеждане на решенията. От кабинета на ресорния вицепремиер Томислав Дончев обаче признават за слабост в системата и казват, че ще търсят начин да я усъвършенстват. Отхвърлените кандидати все пак ще трябва да съдят министерството.

Материалът на БНТ е на Мария Чернева.

 

Прочетена 492 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни