Петък, 07 Септември 2018 09:09

12 стартиращи проекта влизат в Акселератора на Промяната

Написана от Reach for Change

Акселераторът на ПРОМЯНАТА събра 12 социални предприемачи с потенциала да променят живота на хиляди деца и младежи в България. Избраните социални предприемачи предлагат иновативни решения на разнообразни важни проблеми в сфери като: образование, насърчаване на четенето, ранно детско развитие, превенция на употребата на психоактивни вещества, здравословно хранене, подкрепа за деца с увреждания.

Акселераторът е двумесечна интензивна обучителна програма, която предлага специализирани безплатни обучения и индивидуални консултации. Той е част от процеса на селекция в ПРОМЯНАТА и дава възможност на участниците да подобрят своите решения и бизнес план преди да продължат напред в конкурса. Участниците ще преминат през общо осем обучения, посветени на анализ на социален проблем и решение, измерване на социален ефект, бизнес и финансово моделиране и презентационни умения.

12-те участници в Акселератора тази година бяха избрани сред общо 134 и преминаха през четири етапа на селекция до този момент. В края на миналата седмица те бяха селектирани сред 28 проекта, които се явиха на интервю с eкипа на Reach for Change България и чуждестранен експерт от международната мрежа на Reach for Change.

Сред тях през ноември ще бъдат избрани петимата нови финалисти в ПРОМЯНАТА. Публиката отново ще има възможност да гласува за своя фаворит сред тях през януари 2019 г., а големият победител ще бъде избран от Детското и Възрастно Жури на ПРОМЯНАТА през февруари следващата година. Победителят и останалите четирима финалисти ще получат финансиране, медийно внимание, менторска подкрепа, обучения и достъп до международната мрежа на ПРОМЯНАТА за период между една и пет години.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за пета поредна година партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата и младежите в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 35 000 деца и младежи от цялата страна.

Прочетена 345 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни