Сряда, 03 Октомври 2018 08:18

Юрий Вълковски е избран за участник в Експертната група за социална икономика и социално предприемачество към Европейската комисия

Написана от Reach for Change

Изпълнителният директор на Reach for Change България Юрий Вълковски беше избран за участник в Експертната група за социална икономика и социално предприемачество (GECES II) към Европейската комисия.

Целта на Експертната група е да предоставя съвети на Комисията за нови политики и инструменти, които да развиват социалната икономика и екосистемата от социални предприемачи в ЕС; повишава информираността в държавите-членки за дейностите и политиките на ЕС в сферата на социалната икономика; стимулира обмяната на опит между представители на различни страни-членки. Първата среща на Групата ще се проведе в края на октомври тази година.

Юрий Вълковски има 20-годишен опит в неправителствения сектор в България и Европа - работи за изграждането на капацитета на независими социални и културни организации и се бори за прозрачност и ефективност на правителствените политики и дейности. Алумни е на German Marshall Fund и Salzburg Global Seminar. Член е и на Стратегическата група на Европейската инициатива "Душа за Европа", както и на Комисията по политики на European Venture Philanthropy Association. От 2004 г. преподава мениджмънт на неправителствени организации и културен мениджмънт. През 2014 г. е обявен за един от 40-те млади европейски лидери под 40 години.

От 2014 година той е изпълнителен директор на Reach for Change за България. Фондация Reach for Change има представителство в 17 държави от Европа, Азия и Африка. Мисията на фондацията е да открие изключителни социални предприемачи и да им помогне да развият иновации, които да подобряват живота на децата в голям мащаб. В България от 2014 г. Reach for Change организира в партньорство с Нова Броудкастинг Груп ежегодния конкурс за социални предприемачи ПРОМЯНАТА. От старта на конкурса до днес ПРОМЯНАТА е подкрепила 17 социални предприемачи в своя Инкубатор и още 70 в своя Акселератор. От 2016 година насам Reach for Change България организира ежегодно и Академия за социални предприемачи. Академията е интензивна обучителна програма, която предлага практически знания, инструменти и контакти за хора, които искат да стартират свой собствен социален бизнес.

Прочетена 907 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни