Сряда, 16 Януари 2019 12:36

Предстои второто обучение „Аз, предприемачът!" за младежите от района на община Белица

Написана от ВИА СИВИК

На 18, 19 и 20 януари 2019 предстои второто обучение „Аз, предприемачът!“, което ще се проведе в град Добринище за 25 младежи от района на Община Белица. То е част от шест месечния проект „Предприемачество с планински релеф! Насърчаване на младежката инициативност към иновации и трансформации" на Сдружение ВИА СИВИК – София в партньорство с НЧ „Георги Тодоров-1885" – Белица, финансиран от Министерството на младежта и спорта. В него вече се включиха активни и ентусиазирани младежи с предприемачески дух от региона.

Първото обучение, проведено в началото на декември, младите хора научиха, че предприемачеството е начин на мислене. Те бяха провокирани да се вгледат в себе си, в собствените си качества и да ги развият така, че да ги превърнат в иноватори, смели да опитват нови възможности. Открехнахме за тях леко света на бизнеса с въвеждане на базови знания и предприемачески умения. Насърчихме ги да видят онова, което е около тях, по нов начин, а то наистина е мозайка от дадености, щедро пръснати от природата, изградени с времето като традиции и обичаи, събрани в безценния ресурс – местните хора.   

Във второто обучение фокусът ще е към същността на предприемачеството, чрез което местният потенциал може да се превърне в устойчиви предприемачески модели. Участниците ще придобият знания и умения за използването на практически инструменти за генериране на бизнес идеи, ще се научат как да направят подбор на най-подходящата, а след това ще създадат дизайн на собствените си идеи. С тяхно активно участие ще създадем цялостна карта с възможностите за младежко предприемачество в региона, както и вариантите за финансиране старта на нов младежки бизнес. Ще бъдат представени добри практики и примери от успешни бизнес модели на младежко предприемачество, на социално предприемачество, както и ще се срещнат на живо с успешни млади хора.

Очакваме всички млади и бъдещи лидери в бизнеса на 18, 19 и 20 януари в град Добринище за поредното приключение „Аз, предприемачът“!

Повече за проекта може да намерите на www.viacivic.org

Прочетена 1063 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни