Петък, 18 Януари 2019 16:26

13 екипа стигнаха до финала и се борят за 24 хиляди лева награден фонд в Академия за местни предприемачи

Написана от Ринкър

Местен баскетболен клуб, академия за неопитни шофьори и проект за воден еко-туризъм са сред претендентите за големите награди. Предприемаческата академия е част от програмата на Филип Морис България за развитие на местните тютюнопроизводителни общности на "Забавно лято, грижовна есен 2018"

Програмата „Академия за местни предприемачи“ е специално създадена за хора с идеи за стартиране на малък и среден бизнес в тютюнопроизводителните региони в България – областите Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра. Една голяма награда от 15 000 лева и две поощрителни от по 5 000 и 4 000 лева са предвидени за победителите. Изборът и церемонията по награждаването на победителите ще се състои на 30 януари 2019 г. в София. Академията е част от програмата за социална отговорност на Филип Морис България "Забавно лято, грижовна есен 2018", която се провежда за четвърта поредна година и има за цел развитието на тютюнопроизводителните общности в страната.

Вече са известни и финалистите в „Академията за местни предприемачи“. В област Благоевград консултантски център за специализирани услуги в земеделието ще помага на земеделските производители да повишават своя професионализъм, а Академия за неопитни шофьори е бизнес идеята на единствената рали състезателка в българския рали шампионат. В град Разлог клуб „Баскетболна мечта“ ще работи с подрастващи деца, като ги подготвя да се превърнат в бъдещите шампиони на България, а проектът Inner Beauty е насочен към разработването на натурална козметика. В Силистра проектът за „Воден еко туризъм“ позволява на авантюристи и хора, които искат да прекарат почивката си по един различен начин, да достигнат с кану до прелестни, но скрити кътчета, а „Работна помощ“ ще помага за успешната професионалната ориентация на хората в областта и ще осъществява връзката между работодателите  и правилните кандидати за техния бизнес. Музикалната „Фамилия Мегатон“ иска да пренесе своя дългогодишен опит в първия магазин за музикални инструменти в града, за да отговори на търсенето на професионални и любителски музикални инструменти. От Силистра е и жена инструктор, която иска да помогне на своите жени-курсисти да преодолеят страха от шофирането чрез симулатор, преди да се качат зад волана. Сред кандидатите за наградния фонд са и магазин за здравословна храна в Кърджали, където можете да откриете всичко за своя здравословен начин на живот, и порталът Interiora.me, който представя заснети проекти на интериорни дизайнери и превръщането им в онлайн портфолио.

Клуб „Хануман“ си поставя за цел да подобри физическата подготовка и духа на хората от Банско. От Хасково, две много талантливи млади дами искат да виждат повече родители да играят със своите деца, като за тази цел създават ръчно изработени дървени детски играчки. В „Малката Атина“, която се намира във Хасково предлагат истински гирос, по начина по който го правят гърците.

Тримата победители ще бъдат определени от девет-членно жури. В него са включени авторитетни представители на бизнеса, медиите и админинистрацията. Константин Вълков от Дарик радио, Димитър Вучев от  TV Evropa, Красимира Георгиева, главен редактор, сп. Икономист , Цветан Филев – председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България, Веселин Димитров - директор "Корпоративни комуникации" в TBI Bank, Д-р Бойко Таков - изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Елица Баракова - изпълнителен директор, на Фондация Bcause и Анелия Иванова - мениджър комуникации и КСО във Филип Морис България.

Проектът Академия местни предприемачи се осъществява от Център за предприемачество и обучения "Ринкър" към Фондация BCause с финансовата подкрепа на Филип Морис България.  Академията се реализира за втора поредна година като част от програмата на компанията за развитие на местните тютюнопроизводителни общности "Забавно лято, грижовна есен 2018". Дейността и съпътстващите я активности са предназначени за предприемачи, производители, земеделци, търговци - без ограничение в икономическия сектор, а също и читалища, нестопански организации и училищни настоятелства с идея за стопанска дейност в полза на идеалните си цели. Условието е да са в началото на своята идея за стартиране на местен бизнес и да го осъществят на територията на четирите области.

 „По време на обученията научих толкова много. Какво ми е нужно и, как да създам свой собствен бизнес, а с наградата, която спечелих, закупих нужното ми оборудване, което ми позволява да правя моите печива по един наистина професионален начин.“ – споделя опита си от миналогодишната „Академия за местни предприемачи” Кирила Ангелова, създател на "Кика кейкс" в гр.Кърджали.

За да помогне на желаещите да участват в „Академия за местни предприемачи”, екип на Център "Ринкър" и експерти организира информационни срещи в Кърджали, Хасково, Благоевград, Силистра и други близки населени места през септември и октомври.

Прочетена 325 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни