Петък, 08 Февруари 2019 12:21

Фондация BCause подкрепя младежките обмени в Европа, САЩ, Сингапур и Израел с нова програма по ''Еразъм за млади предприемачи''

Написана от Фондация BCause

Oт 1 февруари 2019 в продължение на още три години фондация BCause ще предоставя консултантска помощ на стартиращи млади предприемачи, които биха искали да обменят опит с колеги от техния бранш в Европа. Проектът SEEDplus2 се финансира от програма "Еразъм за млади предприемачи" на Европейската комисия и е продължение на двугодишен проект, в който успешни обмени осъществиха 10 предприемачи.

 

От подкрепа по проекта могат да се възползва широка група от предприемачи - както традиционни, така и социални предприемачи, арт и крафт и IT предприемачи. В унисон с европейските директиви, приоритет на проекта е и да помогне на предприемачи между 18 и 35 години и жени-предприемачи.

Български стартиращи предприемачи кандидатстват с бизнес план и могат да получат възможност да съберат и обменят знания и идеи за развитие на бизнеса с опитен предприемач от друга държава в Европа, при когото остават и работят заедно в продължение на един до шест месеца. Престоят им е частично финансиран от Европейската комисия. Установени български предприемачи пък могат да кандидатстват, за да станат домакини на чужди млади предприемачи в нашата страна. В новия етап на програмата очакваме да подкрепим нови 25 обмена.

Целта на "Еразъм за млади предприемачи" е да насърчава развитието и конкурентоспособността на малки и средни предприятия в Европа, като поощрява обмена на знания. Специална цел е популяризирането на бизнес модели със социално въздействие на социални предприятия, така че те да бъдат устойчиви и да допринасят за общия икономическия растеж, като осигуряват работни места и социално включване на различни уязвими групи. Конкурентоспособността и излизането на международни пазари за малките и средни предприятия е друга важна цел на проекта.

SEEDplus2 се осъществява от консорциум от девет организации от осем държави, BCause e българският партньор.

Прочетена 1497 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни