Четвъртък, 30 Януари 2014 00:00

Анселмо Капороси: Доверете се на собствения си опит

Написана от ФПББ

На 27 януари 2014 г. се проведе обучение на експертна група „Жизнеспособност и ефект на социалните предприятия" - част от проекта „Партньорство за социални предприятия в България" на Фондация "Помощ за благотворителността в България".

Лектор беше Анселмо Капороси, президент на експертния съвет по структурни фондове и европейски програми към Италианска търговска камара в България. Той сподели своя опит от работата си с Европейския социален фонд и Глобал Грант в Италия, трудностите и постиженията в насърчаването на социални предприятия.

ac 1805

Г-н Капороси подчерта колко важно е да се съобразяваме с културните особености на общностите и даде съвет да се учим от лошия опит, не от добрия. Той подчерта, че не вярва във внасянето на чужд опит и посъветва да адаптираме собствения си български опит към новите реалности.

Експертът разясни какви възможности имат местните власти да насърчват социалните предприятия и да им отварят път към пазара.

ac 1804

 

Благодарим на домакините от American Corner, Столична библиотека.

 

Проект BG051PO001-7.0.07-0199-C0001 „Партньорство за социални предприятия в България" се ипълнява от Фондация "Помощ за благотворителността в България" в партньорство с британската организация Social Enterprise Coalition UK, и с асоцииран партньор Дирекция „Жизнен стандарт, демографско развитие, политики и стратегии" – Министерство на труда и социалната политика. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Прочетена 2228 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни