Понеделник, 17 Февруари 2020 16:42

Бизнес с дървени магнитни играчки е №1 в Стартъп работилницата в Димитровград

Написана от Форум

Бизнес идеята на Бистра Попова и Анастас Марчев беше отличена като най-добрата на безплатната Стартъп работилница, организирана от GarGarage и Димитър Караиванов от "Фермата", която се проведе в Димитровград.

 Двамата са архитекти от Пловдив и от 7 г. се занимават със своето бизнес начинание под марката „Esnaf toys“. Това е марка за дървени магнитни играчки. По думите на Анастас техните дървени пъзели развиват въображението на децата. Той призна, че обучението в работилницата е било изключително полезно.

gargaraj rabotilnica

В проекта на Димитър Караиванов и Ангел Ангелов, подкрпен от община Димитровград, се включиха 40 млади предприемачи от страната и региона. 18 от тях направиха презентации на бизнес идеиите си днес и жури избра за победител бизнесът на Бистра и Анастас. Те се класират за национален кръг, където ще се борят за дялово финансиране от 25 000 евро.

Всички бяха поздравени от кмета Иво Димов, който остана впечатлен от идеите на младите хора. Общината и менторите заявиха готовност да продължат да помагат на всички млади предприемачи. Димитър Караиванов, който участва във „Фермата“, има успешен бизнес в сектора с високи технологии. Ангел Агелов е мениджър на фонда „Динакс инвест“, който работи със стартиращи компании от Европа и Азия.

Снимки: Явор Гочев

Прочетена 466 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни