Сряда, 26 Февруари 2020 10:33

Победителите в конкурса Най-добър бизнес план на неправителствена организация

Написана от БЦНП

Вече са известни победителите в конкурса Най-добър бизнес план на неправителствена организация за тази година.

Церемонията по награждаването се проведе на 22 февруари и е част от програмата „Предприемачество за нестопански организации“ 2019/2020 на Български център за нестопанско право, реализирана с подкрепата на Фондация „Америка за България" и в партньорство с Telus International Europe, УниКредит Булбанк и Аксенчър България.

Програмата се организира за девета поредна година и подкрепя гражданските организации при развитието на свързана с мисията им стопанска дейност – за да бъдат по-устойчиви и независими и да дават възможност на повече хора да помагат за смислени каузи.

Финалистите получават финансова подкрепа и участие в Лаб4е – менторство в следващите 6 месеца, за да имат експертна подкрепа при реализиране на идеите им.

Ето и отличените организации:

  • Сдружение Спортен клуб ШАРК с тяхната идея „ПараКидс – спортни облекла за специални деца“ за производство на облекла за водни спортове и рехабилитация за деца и младежи с увреждания, които са лесни и удобни за ползване. Финансова подкрепа: 6000 лв.
  • Асоциация на младите полярни изследователи и идеята им за създаване и продажба на образователна серия сувенири с полярна тематика „Cool Antarctica” (тениски, чаши, картички, магнити и др.) с информация за Антарктида, опазването на Ледения континент и значението му за Земята.Финансова подкрепа: 5000 лв.
  • Сдружение „Паралелен свят“ и тяхната идея Мисия “Надежда” –  за производство на нов продукт в социалното им предприятие „Книжарница с мисия „Надежда“ - пазарски чанти от плат за многократна употреба, които да се изработват от младежите с интелектуални затруднения в предприятието. Финансова подкрепа: 5000 лв.
  • Специална награда на журито получи Сдружение „НИШАН“ заради идеята им за създаване на сглобяема играчка и книжка в едно „Традиционен дом” - 3Д макет на български традиционни къщи от 19 век с информация за занаятите, обичаите и традициите в съответните етнографски области. Освен да опознаят традициите, целта на играчката е да развива фината моторика и пространственото мислене на децата. Сдружението получи ще продължи в менторската част на програмата – Лаб4е, заедно с останалите трима финалисти. Както и безплатен достъп до платформата www.DarPazar.bg, където ще може да продава своите продукти и услуги с кауза.

Церемонията се проведе в рамките на двудневния базар „Малкото е Много“ (22 и 23 февруари) в Сердика център. В него участват 14 социални предприятия от София и страната със свои продукти и ръчно изработени изделия, средствата от които подкрепят значими каузи.

Повече информация за останалите идеи за бизнес с кауза, които се състезаваха в Конкурса тази година – последвайте линка.

Снимки: Български център за нестопанско право

Прочетена 1156 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни