Четвъртък, 16 Юли 2020 10:28

Състезание за социални предприемачи с награда 10 000 евро - организирано от АРС по проект Finance4SocialChange.

Написана от Форум

#AIRCompetition е международно състезание за социални предприемачи, в което вземат участие над 240 кандидати от 12 държави от Дунавския регион. То е разделено на няколко етапа, като преминаването напред гарантира увеличаване на възможностите за получаване на финансиране и създаване на значими, международни контакти с експерти и инвеститори. АРС е организаторът за България и с радост споделя, че подадените кандидатури от България са 25.

Първият етап от оценяването на българските кандидатури ще приключи през месец юли 2020 г. Жури, съставено от професионалисти в сферата на предприемачеството, ще селектира 10 кандидати, които ще бъдат поканени на онлайн интервю. След провеждане на видео интервютата журито ще избере 3 организации, които да продължат към втория етап на състезанието.

В състава на журито са Вики Блажева, първи вицепрезидент в УниКредит Булбанк и директор „Комуникации“; Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause; Мартина Григорова, ръководител на бизнес кредитиране и международни проекти в SIS credit; Николай Ценков, управител на Общинския гаранционен фонд на Столична община и Севдалина Войнова, директор Програми на Асоциация за развитие на София. Критериите за оценяване на кандидатурите са разработени от немската организация Fa-Se.  

Вторият етап на състезанието е свързан с предаване на подробен бизнес план на организацията до 31 октомври и участие в pitching session в Белград през ноември месец, на която избраните български организации ще се състезават със сръбски и молдовски социални предприемачи.

На основата на оценка на бизнес плана и на представянето в Белград ще бъде избран победител, който ще получи 10 000 евро инвестиция за бизнеса си и ще има възможност да се представи на международно събитие в Будапеща през януари 2021 година пред инвеститори, социални предприемачи и европейски експерти.

Асоциация за развитие на София желае успех на всички кандидати!

Проектът „Финанси за социална промяна“ (Finances4SocialChange) е съфинансиран от фондовете на Европейския съюз (ERDF, IPA, ENI). Можете да следите състезанието на https://www.facebook.com/sofialabsda/ и https://sofia-da.eu/.

Прочетена 1086 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни