Сряда, 19 Февруари 2014 12:25

Андрея Розандич от NESsT: Важно е да има система, която да насърчава социалните предприятия

Написана от ФПББ

На 6 февруари 2014 година се проведе работна среща-обучение на експертните групи „Политики за насърчаване на социалните предприятия” и „Финансиране на социалните предприятия” по проект BG051PO001-7.0.07-0199-C0001 „Партньорство за социални предприятия в България“, финансиран от Европейската комисия чрез Европейския социален фонд по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" на Република България.

an 1816

 

Лектор беше г-жа Андрея Розандич, финансов мениджър „Устойчивост на социалните предприятия” за Централна и Източна Европа, NESsT – Хърватия. Тя запозна експертите по проекта и външните експерти с развитието на социалната икономика и социалните предприятия в Централна и Източна Европа, политиките на ЕС по отношение на социалните предприятия, правните и финансови рамки за социалните предприятия в Централна и Източна Европа, както и с механизми за финансиране и подкрепа на социалните предприятия.

Г-жа Розандич сподели опита си от работа със социални предприятия. Тя повдигна въпроса дали съществуващите фондове отговарят на нуждите на социалните предприятия. Изрази мнение, че наличието на дефиниция за социално предприятие не е достатъчно - нужни са критерии за социалните предприятия и система, която да ги насърчава.

Участниците в обучението изработиха заедно SWOT  анализ на социалното предприемачество в България.

 

an 1818

 

an 1820

 

an 1824

 

an 1825

 

Благодарим на домакините от American Corner, Столична библиотека.

 

Проект BG051PO001-7.0.07-0199-C0001 „Партньорство за социални предприятия в България" се ипълнява от Фондация "Помощ за благотворителността в България" в партньорство с британската организация Social Enterprise Coalition UK, и с асоцииран партньор Дирекция „Жизнен стандарт, демографско развитие, политики и стратегии" – Министерство на труда и социалната политика. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Прочетена 1463 пъти

Оставете коментар

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни