• Вие сте тук:
  • Услуги
  • Обществена пералня „Зелена”
Преглеждания: 6793 Споделете

Обществена пералня „Зелена”

Обществена пералня „Зелена”
Обществена пералня „Зелена” 0 05 0

Средно от 0 гласувания

Вашия рейтинг

Лице за контакт
Валентина Христакева (+)

ул. Роглец 17, 1574 София, София-град, България

029877875

В полза на хората с психични увреждания

Вид:
Фондация
Категории:
Основна информация

Пералното стопанство е създадено по проект на фондация „Глобална инициатива в психиатрията – София” с финансовата подкрепа на посолството на Кралство Нидерландия в София през 2010 г. и понастоящем разполага с необходимите разрешителни от РИОКОЗ, и със сертификат за качество ISO 9001:2008.

Предприятието е оборудвано с малки перални и сушилни машини, които се дезинфектират старателно след всяка употреба, използват се само качествени препарати на световно признати производители, а това осигурява чистота, свежест и дългогодишна употреба на обработените облекла, спално бельо, покривки и др.

Клиенти на "Зелена" са корпоративни организации и частни лица, сред които: Национален център за опазване на общественото здраве и анализи, Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Прешъс хаус ЕООД, Фондация „Дестинация България”, Фондация „Асоциация Анимус”, ДЗЗД ”Зеленчукова вселена”, Център за кризисно настаняване на бездомни лица в Захарна фабрика, Център за временно настаняване „Св. Димитър” в Люлин, Дом за възрастни с умствена изостаналост в с.Подгумер, Столичен общински дневен център за интеграция на инвалиди, Военно-инвалиден дом в гр. Банкя.

УСЛУГИТЕ на пералнята включват: транспорт, пране, гладене, като предлагаме и възможност за абонаментно обслужване. Поръчките се изпълняват и доставят грижливо опаковани в срок от 1 до 3 дни от датата на приемане на заявката.

Кауза

Обществена пералня „Зелена” е социално предприятие в полза на хората с психични увреждания и директното им обкръжение - за тяхното пълноценно и автономно съществуване чрез създаване на възможности за трудова заетост.

Приходите от дейността на пералнята се реинвестират в постигане на социален ефект спрямо хора от уязвими групи – осигуряване на заетост, подобряване на жизнения им стандарт, създаване на условия за развитие на техния капацитет като личности въпреки последиците от болестта.

Освен конкретните дейности, свързани с функционирането на пералнята, "Зелена" си поставя за цел и реализирането на програма за трудова рехабилитация, чиято роля е да подпомогне изграждането на подкрепяща среда, предоставяща възможност на хората с психични проблеми да придобият и развият умения за търсене и задържане на работа.

Работно време

Работно време

Понеделник
09:00 - 17:00
Вторник
09:00 - 17:00
Сряда
09:00 - 17:00
Четвъртък
09:00 - 17:00
Петък
09:00 - 17:00

Мнения

Добавете Вашето мнение

Няма мнения за момента

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни