Фондация "Помощ за благотворителността в България"
www.bcaf.bg

Фондация “Помощ за благотворителността в България” (ФПББ) е експертна организация, която работи за модерна благотворителност и силен и ефективен нестопански сектор.

От 1995 г. ФПББ развива модерна благотворителност и силен нестопански сектор, като съдейства на: бизнеса – да постига успех в своите социални проекти, индивидуалните дарители – да даряват лесно и сигурно, нестопанските организации – да увеличават своите ресурси и ефективност.

ФПББ се радва на отлична репутация сред българските нестопански организации, бизнес, индивидуални дарители и държавна власт. ФПББ е част от международната мрежа на Charities Aid (КАФ) и е член на Американската търговска камара, Българския форум на бизнес лидерите, Глобалния договор на ООН, Българския дарителски форум.

През изминалата 2012 година ФПББ успя да привлече само от дарители в България повече от 1,5 милиона лева за български каузи и да ги разпредели – за деца и възрастни, болни и учащи се, бедстващи и търсещи развитие.

ФПББ помага на десетки нестопански организации всяка година да набират дарения за своите каузи - чрез Дарителската платформа (онлайн дарения), дарителство по ведомост, а също като ги обучава и ги свързва с дарители.

ФПББ консултира едни от най-големите компании в България в изграждането и осъществяването на техните социални, доброволчески и дарителски програми - GLOBUL, Mtel, Булстрад, АмЧам, Уникредит, Колиерс, Контур Глобал, Крафт, Мтел, Гея Ивентс,  Еврофутбол, Енел, Титан, Аурубис, Мания, Хан Аспарух, Кока Кола, Ейвън и много други.

В момента ФПББ работи с финансиране от Фондация “Америка за България”, Фондация “Чарлз Стюърт Мот”, КАФ Америка и Европейски социален фонд на ЕС.

Регистрационен № 20021107001 в Централния регистър на ЮЛНЦ за осъществяване на обществено полезна дейност.


Social Enterprise UK
www.socialenterprise.org.uk

Social Enterprise UK е националната организация за социални предприятия на Великобритания.

Вече повече от 10 години Social Enterprise UK провежда ефективни кампании за своите членове - социални предприятия, организации от публичния сектор, местни власти, жилищни асоциации, благотворителни организации, обществени групи, както и в частния сектор, за изграждане на мрежи от социални предприятия - от местни граждански организации до компании от едрия бизнес, споделящи визията за свят, в който социалното предприятие е обичаен начин за правене на бизнес.

Social Enterprise UK управлява няколко програми, предназначени за подпомагане на социални предприятия, организации от публичния сектор, благотворителни организации и частни компании, с цел те да подобрят своите знания и умения в различни области, включително в здравеопазването, социалните инвестиции, бизнес управлението, социалния франчайзинг и образованието.

Великобритания е държавата с най-добре развита мрежа от социални предприятия в света. Това е постигнато чрез упорита работа и усилията на Social Enterprise UK за създаване на благоприятна среда за тяхното съществуване. Social Enterprise UK активно се ангажира и в подпомагането на социалното предприемачество в международен план.

Работата на Social Enterprise UK в подкрепа на този процес включва и организиране на посещения във Великобритания на политици и хора, вземащи решения, за срещи с британски експерти, държавни служители и министри, с цел обмяна на опит по въпросите на социалното предприемачество.

Social Enterprise UK предоставя услугите си и на други европейски нации, а също така участва и в Експертната група за Социален Бизнес към Европейската Комисия. Организацията представлява британското социално предприемачество в чужбина и чрез обмяна на добри практики спомага за развитието на системата от социални предприятия по целия свят, включително в Европейския съюз, Турция, Япония, Китай, Африка и Нова Зеландия.

Social Enterprise UK предоставя консултантски услуги на различни организации, сред които местни власти, социални предприятия и благотворителни организации, които искат да станат по-социално предприемчиви, както и на компании, опитващи се да се включат социалните предприятия в техните програми за корпоративна социална отговорност.

Social Enterprise UK има за цел да лобира на най-високо ниво, работейки както с правителствени организации, така и с частни компании, като се стреми постепенно да разширява дейността си и да гарантира присъствието на социалното предприемачество в челните позиции на политическия и бизнес дневен ред.

Social Enterprise UK бе избрана за партньор по проекта по препоръка на Фондация "Чаритиз ейд" (Charities Aid Foundation – CAF или КАФ) - една от учредителките на Фондация "Помощ за благотворителността в България", препотвърдена и от асоциирания партньор МТСП.

 

Дирекция „Жизнен стандарт, демографско развитие, политики и стратегии" – Министерство на труда и социалната политика
seconomy.mlsp.government.bg

Дирекция „Жизнен стандарт, демографско развитие, политики и стратегии" – Министерство на труда и социалната политика

Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира най-добрата услуга за Вас.

Политика за използване на бисквитки

Политика за защита на личните данни